Hvordan du får din motivation til at eksplodere

Frei Bindslev - motivation - runforever.dk

Hvad vi ved om hjernen her i 2020 er ikke helt uvæsentlige ting, og det kan vi ligeså godt benytte os af.

Jeg antager at du er et nogenlunde almindeligt menneske og måske endda betragter dig som motionsløber.

Men måske er dit løberi gået i stå, fordi det er blevet mørkt, der er corona eller en tredje slags undskyldning.

Lige nu imponerer du hverken dig selv eller dine omgivelser med din træningsdisciplin eller hurtige tider på 5 km, 10 km eller hvad du nu begiver dig ud på

Men det er slut nu. Med den jammer. Jeg har en plan, der går ud på at få din motivation til at eksplodere. 

Det er sådan jeg personligt føler det nu - at motivationen er sky-høj, og jeg vil gerne indvie dig i et koncept, en øvelse, der - hvis du følger det  - ændrer din motivation, dine resultater og din løbeglæde MARKANT i de næste måneder (og længere end det).

Klar?

Lige om lidt læser du teksten nedenfor. Når du læser den nedenstående tekst skal du skrue op for billederne i dit hoved, OPLEVE det, du læser og dertil MÆRKE følelserne. Som at det hele sker netop i dette øjeblik.


Du står ved Copenhagen Half halvmaraton 2021. 

Du VED at du er i virkelig, virkelig god form. Du kan mærke at det bobler i maven, for du kan ikke UNDGÅ at gennemføre - og i en virkelig god tid. 

Du har ikke fortalt det vidt og bredt til dine venner i hvor god form du er, men du kan ikke lade være med at sige til din løbeven, som også står ved startstregen, at formen er temmelig god, og det løb her bliver rigtig sjovt. 

Starten går, og du løber med et bredt smil og med et sug i maven. 

Du løber over målstregen, du kigger på uret og er meget overvældet. Du MÅ ringe hjem og fortælle om resultatet og oplevelsen. 

Du møder nu flere løbebekendtskaber i målområdet, der spørger, hvad der sker for dig. “Du er virkelig inspirerende”, siger de. “At se hvad du har gjort i dag, men også den disciplin, den overlegenhed, den energi, der har lyst ud af dig i træningen op til løbet. Hvordan gør du det?”, spørger de. 

Det fortæller du, og mærker, hvad det hele handler om, at være en inspiration, at påvirke andre mennesker og se at du tænder et lys i deres øjne. Og at du slet ikke er færdig med dine egne ambitioner og at udforske dit potentiale.


Den film, du netop har gennemspillet i hovedet, hvor du samtidig har mærket følelserne - det er indgangen til et liv i højeste potens.

Det du gennemløb i fantasien er nemlig FULDSTÆNDIG inden for dine muligheder. 

Det er lige så sikkert at du kan nå det, som at du kan komme i tanke om dit eget navn indenfor det næste minut. Du beslutter det bare. Og nej, du behøver ikke at vide hvordan lige nu. Du skal bare vide, at du VIL opnå det.

Din nuværende situation er resultatet af de overbevisninger du har haft før du stod op i dag.

Det du gør, når du har læst dette indlæg, er følgende

  1. Sæt et mål. Det, du gør, er at forestille dig et bestemt løb og en tid du gennemfører det i. Springer hjertet et slag over, når du tænker på målet? Hvis nej, sæt det højere.
  2. Kopiér historien ovenfor ind i et dokument, men indsæt DIT mål, distancen, det konkrete løb, eventuelt hvilken tid, du løber på, hvilke personer der omgiver dig, som du imponerer og du snakker med.
  3. Læs historien - hvor du mærker følelserne - for dig selv HVER DAG. Et godt tidspunkt er når du rammer puden om aftenen. 


Når de tre trin kommer til at ændre dine resultater, din opfattelse af dig selv og din glæde fuldstændig det næste års tid, er det fordi hjernen ikke kan skelne mellem en levende fantasi og virkelighed.

Den indre film du gentagne gange gennemspiller narrer hjernen (helt præcis den del vi kalder isselappen) til at tro, at du er en disciplineret, livsglad, dygtig, og inspirerende løber, der når store mål, og har det sjovt mens du gør det. OG det vil hjernen, dit sind, helt per automatik forsøge at leve op til. Law of attraction.

Var det det hele? "Hvordan kommer jeg rent praktisk i god form?", spørger du måske.

Ingenting. Ikke i første omgang.

Men når du har et meget konkret mål, og med følelse visualiserer det hver dag, ja så sker der det, at der popper idéer op i dit hoved til hvad du kan gøre.

Og så handler du på det. 

Der kommer helt automatisk nogle tilskyndelser - og det eneste, du skal gøre, er at handle på dem. Hvis det ikke er muligt at handle på din idé her og nu, så skriver du det ind i din kalender eller på en post-it, placeret på køleskabet.

Det kan være, at der kommer en tanke om at nu skal du have købt den gode løbejakke og en refleks, der blinker, så du kan løbe i mørket. Eller du får en tilskyndelse til at skaffe et godt løbeprogram. At sætte et delmål. At løbe en tur rundt om blokken i aften. Eller noget femte eller sjette.

Men i første omgang venter du bare på at det kommer (måske kommer det allerede om to minutter...). 

Start med de næste syv dage at læse historien, hvor du realiserer dit mål. Med glæden, spændingen og boblerne i maven. Læs den mange gange. Afspil den i hovedet, inden du går ind i søvnen om aftenen. Bliv ved - også efter at den første uge er gået.

Noget indeni dig vil eksplodere.

Måske du ikke helt tror på det. Helt forståeligt. Men det skal ikke holde dig tilbage. Jeg, din løbeinspirator, tror på det. Jeg tror på dig - og hvis der ingenting anderledes er sket med din motivation over de næste syv dage, så send en klage til mig:) 

God fornøjelse!


Frei Bindslev

Løbeinspirator på runforever.dk

Profil 17 tranparent.png


P.S. Klagemail:) frei@runforever.dk (kan anvendes til både ris og ros...)

P.P.S. Var blogindlægget nyttigt? Del det med verden - så er du en af hverdagens helte!


Relaterede blogindlæg: 

Hvordan du sætter personlig rekord (og fortællingen om de overraskende resultater af polariseret løbetræning)

Hvordan du kommer over dørtærsklen (5 strategier til den viljesvage løber)